روش نوردهی تصویر

9667 بازدید
روش نوردهی تصویر

منظور از نوردهی تصویر در فیلمبرداری این است که رنگ مایه های مورد نظر در آن تصویر به خوبی نشان داده شوند. برای اینکه بتوان تصویری با رنگ مایه خوب و خطای کم گرفت باید بتوان مقدار دریافت نور از طریق دوربین را کنترل کرد و فقط مقدار نور معینی را از صحنه گرفت. یک تصویربردار باید بداند که اگر نور دریافتی خیلی کم باشد، حالا چه به دلیل نور کافی در صحنه و یا به دلیل بسته بودن دریچه عدسی دوربین، تصویر ضبط شده از صحنه تاریک خواهد بود. رنگ تصویر تیره تر از رنگ اصلی اشیا بوده و سایه ها کاملا سیاه می شوند، خطاهای تصویری یا همان نویز ها باعث خال خالی شدن رنگ مایه های تیره تر می شوند و در تصویر لکه ایجاد می کنند. برای جبران این حالت به هیج وجه نباید دریافت نور در تصویر را افزایش داد، زیرا این کار فقط منجر به روشن شدن تصویر و در نتیجه واضح تر شدن نقص های موجود در آن می شود.

وقتی نوردهی تصویر زیاد بوده و دریچه عدسی باز باشد رنگ های روش در صحنه بی رنگ تر و روشن تر از حد معمول ضبط خواهد شد. مناطقی که رنگ روشنی دارند کاملا سفید شده و جزئیات در آنها مشخص نخواهد بود. گویی که تصویر شسته شده است. کاهش نوردهی تصویر باعث جبران این حالت نخواهد شد.

به مقدار نوری که به فیلم یا گیرنده تصویر می‌رسد، نوردهی گفته می‌شود. این مقدار ترکیبی از نور موجود، عدد دیافراگم و سرعت شاتر است و متأثر از درجهٔ حساسیت فیلم یا حسگر مورد استفاده است. ویکی پدیا

فیلم سینمایی,movie,

تنظیم نوردهی تصویر

برای تنظیم نوردهی تصویر، اگر تصویر شما نور کمی دارد و تاریک تر از حد نرمال است می توان یا روشنایی صحنه را بالا برد و یا دریچه عدسی را باز کرد. حتی می توان مکان دوربین را تغییر داد تا با میزان نور موجود در صحنه هماهنگ باشد. اگر نور صحنه به حد مناسبی است اما تصویر نمی تواند این نور را جذب کند افزایش دریافت در تصویر می تواند مشکل را چندین برابر شدید تر کند.

اگر برعکس حالت بالا، تصویر نور خیلی زیادی داشته باشد می توانید از طریق وارد ساختن اشیا با رنگ تیره رنگ مایه تصویر را تیره تر سازید، برای مثال می توانید از یک رومیزی با رنگی تیره برای تیره ساختن فضای تصویر استفاده کنید. اگر امکان بستن دریچه عدسی وجود ندارد و این کار عمق میدان شما را خیلی افزایش می دهد، می توانید با استفاده از یک صافی چگالی خنثی نور تصویر را تا حدی نسبی کاهش دهید.

تاثیر تضاد رنگ در نوردهی تصویر

یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در تضاد رنگ های موجود در صحنه است که در صحنه های روزمره نیز به وفور وجود دارد. در واقع می توان گفت که ممکن است بین روشن ترین رنگ و تیره ترین رنگ موجود در صحنه 160 درجه اختلاف وجود داشته باشد. البته عوامل دیگری نیز در نوردهی تصویر تاثیر دارند. بنابراین درجه روشنی تصویر فقط به رنگ مایه و بافت اشیا مربوط نیست، بلکه به زاویه دوربین با نور و میزن نور تابیده بر صحنه نیز بستگی دارد. باید بدانید که دوربین قدرت تشخیص چندین طیف رنگ را نداشته و در بازآفرینی رنگ های صحنه محدودیت هایی دارد. دوربین ها نمی توانند مثل چشمان ما طیف رنگ نا محدودی را از هم تشخیص دهند. و رنگ هایی که برای دوربین قابل تشخیص نباشند در سفیدی و سیاهی تصویر محو می شوند. حتی به دلیل اختلافات بین رنگ مایه هیا تصویر و لامپ تصویر های گوناگون در تلویزیون نیز ممکن است رنگ ها بیشتر از اصل خود فاصله بگیرند.

 

تاثیر تصویربرداری رو به چراغ در نمای مشکل ساز:

یکی از عوامل دخیل در به وجود آمدن نمای مشکل ساز نور صحنه است. برای اجتناب از این کار بهتر است هیچگاه رو به چراغ تصویر برداری نکنید. این کار علاوه بر ایجاد مشکلاتی در تصویر حتی می تواند منجر به سوختن لامپ تصویر شود. تابش نور مستقیم به داخل عدسی کیفیت تصویر گرفته شده را پایین آورده و مانع نوردهی مناسب می شود. اگر به ناچار مجبور به فیلم برداری رو به نور شدید حتما سایه بان دوربین را استفاده کنید تا مبادا دوربینتان آسیب ببیند.

بررسی انواع نمای مشکل ساز و نمای نامناسب در تصویربرداری

فیلم سینمایی,movie,

نوردهی به صورت انتخابی

امکان تشخیص نوردهی تصویر مناسب برای صحنه و تنظیم عدسی بر اساس این تشخیص و نور موجود در صحنه در دوربین های بزرگ وجود دارد. بعضی از دوربین ها دارای امکاناتی هستند که از طریق آنها می توانید مناطقی که نور بیش از حد دارند را تشخیص داده و به سلیقه و هنر خود آنها را اصلاح کنید. مهم ترین معیار برای نوردهی تصویر میزان نور چهره ها است. اجزای چهره در تصویربرداری باید به شکل نرمال و مناسبی مشخص شوند و اجزای آنها واضح و عادی باشد. اگر نور چهره ها مناسب باشد می توان در شرایط اضطراری از نوردهی تصویر در بقیه مناطق صحنه و تغییر رنگ مایه های آن صرف نظر کرد.

رسانه فارسی برای درک بهتر این مطلب عکس زیر را ارائه می کند:

روش نوردهی تصویر

همانطور که دیدیم نوردهی تصویر به عوامل مختلفی از جمله نور موجود در تصویر، رنگ آمیزی اشیا، زاویه دوربین و میزان باز یا بسته بودن دریچه عدسی بستگی دارد. بنابراین داشتن جزئیات کافی در مورد تنظیم نور و داشتن زاویه کافی و البته سلیقه ای هنری می تواند باعث خلق تصویری زیبا و چشم نواز از سوی فیلم بردار شود.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.resanefarsi.ir/?p=2625

نظرات

0 نظر در مورد روش نوردهی تصویر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.