برسی نحوه حرکت دوربین و ابزارهای مناسب برای این کار

9822 بازدید
دوربین,دوربین فیلم برداری,دوربین حرفه ای,تصویربرداری,دوربین استودیویی

هنگامی که از حرکت دوربین صحبت می کنیم، در واقع به موضوعی کلی اشاره کرده ایم. انتقال دوربین از یک نقطه به نقطه ای دیگر با شرایط، ابزار و روش های خاصی میسر می شود. بسته به نوع صحنه و هدف ما از تصویربرداری کاربرد این ابزارها و نوع آنها متفاوت خواهد بود. گاهی شاید لازم باشد دوربین از حرکتی آرام به حرکتی با سرعت برسد، گاهی انتقال دوربین باید نرم، کاملادقیق و حساب شده و بدون کمترین لرزشی باشد. تمامی این موارد باید آگاهانه و انتخاب ابزاری مناسب صورت بگیرند. در صورت بروز خطا در هر حرکتی ممکن است هدف ار تصویر برداری میسر نشده و به فیلم برداری به مشکل بخورد. در این بخش از  رسانه فارسی در نظر داریم اطلاعاتی مختصر اما مفیدی را در این زمینه در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم و امیدواریم که توانسته باشیم مطالبی آموزنده ای را گرد آوری کرده باشیم.

حرکت دوربین با استفاده از پایه های سبک

برای حرکت دوربین خود می توانید از انواع پایه های سبک استفاده کنید. گاها استفاده از آنها می تواند مفید باشد، اما در صورت استفاده از پایه های دوربین فوق سبک باید در نظر داشته باشید که کنترل دوربین بر روی چنین پایه هایی دشوار است و ممکن است در حین حرکت نتوان از لرزش و تکان های دوربین را کنترل کرد. این عمل در صورت بالاتر یا پایین تر بودن ارتفاع دوربین از سطح چشم به مراتب دشوار تر و پیچیده تر خواهد بود. به خاطر داشته باشید تا در ابتدای کار و قبل از آغاز فیلم برداری مسیر چرخ های پایه را با جهتی که قصد انتقال دوربین به آن سمت را دارید هم سو کنید، این کار از لرزش دوربین در ابتدای کار جلوگیری می کند و موجب می شود تا آغاز حرکت دوربین نرم و بی دردسر باشد. با این کار تصویر بردار می تواند نما و ترکیب بندی خود را بهتر کنترل کرده و نسبت به تکان های تصویر نگران نباشد.

حرکت دوربین با استفاده از پایه های سنگین

حرکت دوربین با پایه های سنگین استودیویی که برای حفظ تعادل به آنها وزنه هایی متصل است نیز امکان پذیر است. فقط هنگام کار با این وزنه ها مراقب باشید تا به خود آسیب نزنید. چرا که آنها بسیار سنگین هستند. مشکل این پایه این است که به حرکت در آوردن و هل دادن و در نهایت متوقف کردن آنها مشکل است و ممکن است باعث دردسر شود. حتی گاها لازم است تا از فرد دومی برای این کار کمک بگیریم. حتی احتمالا در صورت برخورد این پایه ها با سایر افراد یا مبلمان و اشیا موجود در صحنه به آنها آسیب وارد کرده و دردسر ساز شود. پس در نتیجه، هنگام به کار بردن پایه های ستونی لازم است تا دقت خود را با قدرت هر چه تمام به کار بگیرید تا از بروز هر گونه مشکل احتمالی پیش گیری کنید.

حرکت دوربین

تنظیم دوربین برای ضبط حرکت

در حرکت دوربین و تنظیمات آن بحث سلیقه فیلم بردار مطرح است. شاید فردی ترجیح می هد تا به جای اینکه انتهای دسته ی چپ پن صاف و افقی باشد، به بالا خم شود. با این کار می توان پایه های سبک را صرفا با کشیدن یا هل دادن این دسته هدایت کرد و از طرفی نیز انگشتان دست چپ را بر روی کنترل زوم نگه داشت. در چنین حالتی دست راست آزاد بوده و می توان آن را روی حلقه تنظیم فوکوس یا روی دسته دیگر یا روی کلگی قرار داد. دست راست آزاد بوده و تصویر بردار می تواند هر استفاده ای که دوست دارد از آن بکند. در چنین حالتی برای تغییر مسیر پایه ستونی دیگر لازم به برداشتن دست از روی تنظیمات دوربین نمی باشد. در نتیجه تمرکز و دقت فیلم بردار بر روی کار بیشتر شده می می تواند پایه را در صحنه به راحتی جا به جا کند.

نکات مهم در حرکت برای ضبط

در حرکت دوربین لازم است تا انتقال به صورتی خیلی ملایم و نرم باشد. وجود لرزش در تصویر یک برنامه خبری می تواند حالت اضطرار به صورت کاملا نمایشی افزایش دهد، یا می توان بیانگر این باشد که گروهی فردی را به جلو هل می دهند. هنگام انتقال دوربین لازم است تا مراقب باشید که فوکوس تصویر از بین نرود. نباید اجازه دهید تصویر تار شده و سپس فوکوس را تنظیم کنید. این کار باید حالتی نامحسوس و روان داشته باشد. به همین دلیل همواره فیلم بردار در حال تنظیم تمامی موارد باشد. این حالت هنگامی که هم دوربین و هم هدف تصویر برداری در حال حرکت هستند به مراتب دشوار تر بوده و نیاز به دقت و تمرکز بیشتری خواهد بود. همچنین حرکات خیلی سریع یا خیلی آرام و بی تناسب با صحنه می تواند زیبایی کار را از بین ببرد. سرعت حرکت باید از نظر هنری کاملا هماهنگ و متناسب باشد. حرکت آرام می تواند نظر بیننده را به موضوعی جلب کند بنابراین، استفاده از آن در موقعیت های جدی و شرایطی که نیاز به دقت بیشتر داشته یا هدف نشان دادن جزئیات است توصیه می شود. اما استفاده بیش از حد از حرکات آرام می تواند خسته کننده و عذاب آور باشد و بیننده را دلسرد سازد. حرکات سریع به ماجرا شور و هیجان می بخشد و برای صحنه های اکشن مناسب است، اما باید نحوه کنترل و متوقف ساختن آن را نیز در نظر داشته و محاسبات دقیقی در این مورد انجان دهید تا از بروز هر گونه مشکل جلوگیری شود.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.resanefarsi.ir/?p=2647

نظرات

0 نظر در مورد برسی نحوه حرکت دوربین و ابزارهای مناسب برای این کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.